Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Radiokanavat

Kaikki radiokanavat yhdellä sivulla

Fm.fi-palvelusta löydät haluamasi radiokanavan ja voit kuunnella sitä netin kautta täysin ilmaiseksi. Listamme kattaa yli 100 eri radiokanavaa eri teemoista ja musiikkigenreistä.

Suosituimmat kaupalliset radiokanavat

Radio Suomipop on aikuisille suunnattu, ainoastaan suomalaista musiikkia soittava kanava. Radio Suomipopin valtteihin kuuluvat myös suosikkijuontajien vetämät ohjelmat, kuten esimerkiksi Aamulypsy.

Radio Nova soittaa klassikkohittejä sekä suomalaisia ja ulkomaisia pop-ja rock-uutuuksia. Radio Novalla on paljon ajankohtaisohjelmia sekä suosittujen juontajien show’ita.

Radio Rock keskittyy nimensä mukaisesti ulkomaiseen sekä kotimaiseen rock-musiikkiin. Asema soittaa paljon tunnettuja rock-klassikoita sekä myös raskaampaa musiikkia. Radio Rockin suosikkiohjelmiin kuuluu esimerkiksi aamuisin lähetettävä Korporaatio.

Radio City on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva kaupallinen radioasema. Radio Cityn soittolista koostuu suurelta osin rock-musiikista, kuitenkin Radio Rockia keveämmällä otteella. Radio Cityn juontajat käsittelevät ajankohtaisia aiheita ja ilmiöitä ilman ryppyotsaisuutta.

NRJ on hittimusiikkiin keskittynyt radiokanava, jonka kohderyhmä on selvästi muita Suomen suosituimpia radioasemia nuorempi. NRJ:llä on juontajien toimittamia ohjelmia aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin, ja muuten kanava soittaa tauotonta musiikkia ”Hit Music Only” -periaatteella.

Yleisradion suosituimmat radiokanavat

Yle Radio Suomi on Suomen kuunnelluin radiokanava. Yle Radio Suomella on 19 alueellista toimitusta ja yksi valtakunnallista ohjelmaa lähettävä toimitus. Yle Radio Suomen musiikkitarjonta painottuu kotimaiseen ja ulkomaiseen iskelmään, melodiseen aikuisrockiin sekä nostalgiseen pop-musiikkiin.

Yle Radio 1 on klassiseen musiikkiin, jazz-musiikkiin sekä kansanmusiikkiin keskittynyt radiokanava. Yle Radio 1 tuottaa myös uutisia, kulttuuriohjelmia sekä radiodraamoja eli radiokuunnelmia.

Yle Klassinen soittaa vuorokauden ympäri klassista musiikkia, esimerkiksi sinfonioita, konserttoja sekä sooloesityksiä. Yle Klassisella kuullaan esimerkiksi Yleisradion oman orkesterin eli Radion Sinfoniaorkesterin tulkintoja eri teoksista.

Yle Puhe eli aiemmin Yle Radio Peili oli Suomen ensimmäinen puheradio, mutta vuodesta 2018 lähtien kanavalta on kuultu myös musiikkia. Yle Radio Puheen ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi Politiikkaradio, Puheen klassikko sekä Päivä Tunnissa.

Yle X (aikaisemmin Radiomafia) on alle 35-vuotiaille suunnattu radioasema, joka soittaa uutta kotimaista ja ulkomaista musiikkia. Yle X:n suosituimpiin toimitettuihin ohjelmiin lukeutuu esimerkiksi Yle X:n aamu, lauantaisin lähetettävä Uuden musiikin viikko sekä Lyömättömät.

Alueelliset radioasemat

Netin kautta myös alueellisia radiokanavia voi kuunnella missä tahansa, esimerkiksi uudelta asuinpaikkakunnalta tai ulkomailta käsin.

Esimerkkejä suosituista alueradioista

Radio Helsinki on eräs harvoista radioasemista, joissa ei käytetä soittolistoja. Juontajat valitsevat siis soittamansa musiikin itse. Radio Helsingillä on myös monia puheohjelmia, joiden aiheet vaihtelevat yhteiskunnallisista tai paikallisista aiheista satutunteihin.

Radio 957 on Tampereella toimiva kaupallinen paikallisradio. Radio 957:n musiikillinen linja koostuu pääosin kotimaisista ja ulkomaisista rock-klassikoista.

Aito Kajaus jatkoi Kajaanissa sijainneen Radio Kajauksen toimintaa. Radio Kajaus oli eräs suomen vanhimmista paikallisradioista.

Radio Pori perustettiin vuonna 1985, joten myös sillä on pitkät perinteet. Kanava soittaa pääosin kotimaista musiikkia, ja toimitus käsittelee ohjelmistossaan paikallisia asioita ja ilmiöitä.

Savon Aallot kertoo kuulijoilleen, mitä Pohjois-Savon alueella tapahtuu. Toimitus sijaitsee Savon Sanomien tiloissa Kuopiossa. Savon Aallot soittaa kotimaista ja ulkomaista pop- ja rock-musiikkia sekä paikallisia artisteja.

Yle Sámi Radio on Yleisradion saamenkielinen radiokanava. Ohjelmien sisällöstä vastaa Ylen saamenkielinen toimitus, joka sijaitsee Inarin kirkonkylässä, Utsjoella sekä Enontekiöllä.

Muita suosittuja radioasemia

Groove FM keskittyy soittamaan erityisesti soulia, funkia, bluesia ja jazzia. Viime vuosina listoille on lisätty myös jonkin verran tavanomaisempaa pop-musiikkia.

Aito Iskelmä jatkaa Iskelmä-radion toimintaa. Nimensä mukaisesti kanava on erikoistunut kotimaiseen sekä ulkomaiseen iskelmämusiikkiin.

Kasari soittaa joka päivä pelkkiä 1980-luvun hittejä Modern Talkingista Madonnaan.

Ysäri soittaa joka päivä pelkkiä 1990-luvun hittejä Scooterista Celine Dioniin.

Bassoradio on uuden musiikin radiokanava, joka soittaa tämän hetken tärkeimpiä urbaaneja hittejä. Alkuperäinen Basso Radio oli yli sadan DJ:n yhteisöllinen radiokanava, joka perustettiin internetiin vuonna 2004 oppilastyönä.

Radio SuomiRock soittaa suomirockin uusia ja vanhoja helmiä. Listalla on myös toimitettuja ohjelmia, esimerkiksi SuomiRockin iltapäivä.

Järviradio on kotimainen kaupallinen radioasema, jonka musiikki koostuu pääosin kotimaisista ja ulkomaisista iskelmistä. Ohjelmistoon kuuluu paljon paikallisohjelmia sekä myös hengellisiä ohjelmia.

Suosituimmat radiokanavat

Suomen suosituin yksittäinen radiokanava on Ylen Radio Suomi. Ylen osuus suosituista radiokanavista on muutenkin suuri etenkin yli 55-vuotiaiden keskuudessa.

Nuorempi väestö kuuntelee eniten kaupallisia radiokanavia. Niistä suosituimpia ovat Radio Nova sekä Suomipop.

Suomalaiset ovat ahkeria radion kuuntelijoita. Lähes 70 prosenttia suomalaisista kuuntelee radiota päivittäin, ja viikoittain radio tavoittaa 89 prosenttia suomalaisista (Finnpanelin tutkimus, 2021).