Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Podcastit

Podcastit

Etsitkö sopivaa podcastia lenkkiseuraksi tai työmatkalle? Fm.fi listaa kaikki ajankohtaiset ja suositut podcastit. Löydät sivuiltamme myös paljon vanhoja podcast-klassikoita, jotka pysyvät kuuntelulistojen kärjessä vuodesta toiseen.

Valikoimamme kattaa kaikki mahdolliset teemat ja aihealueet. Osa podcastien kuulijoista etsii kepeää viihdettä, osa taas haluaa sivistää itseään tieteen tai taiteen saralla. Jotkut puolestaan haluavat syventyä podcastien mukana ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin. Oli tarve mikä hyvänsä, löytyy Fm.fi:stä valinnanvaraa yltäkylläisyyteen asti.

Suomen suosituimmat podcastit

Suomalaisia podcasteja on tarjolla satamäärin. Podcastien laatu kuitenkin vaihtelee, ja valtavasta tarjonnasta voi olla vaivalloista löytää hyviä ja laadukkaita podcasteja summanmutikassa. Olemme listanneet alle muutamia Suomen suosituimpia podcasteja eri aihepiireistä.

Huumori ja ajanviete

Kaverin puolesta kyselen on jo klassikoksi noussut podcast, jossa käydään läpi ”kaverille” sattuneita tapahtumia herskyvän hauskalla otteella. Podcastia tekevät Tiia Rantanen ja Anna Karhunen.

Auta Antti ilmestyi vuosina 2018-2019, mutta se on edelleen supersuosittu vanhojen ja uusien kuuntelijoiden parissa. Antti Holma on tehnyt Auta Antti -podcastinsa New Yorkissa sijainneen asuntonsa komerossa, jossa hän istuu ja vastaa lukijoiden kysymyksiin. Ohjelma on tehty keveällä otteella, mutta silti se tarjoaa kuulijoilleen syvällisiä ja oivaltavia näkemyksiä elämästä.

Radio Sodoma on toinen Antti Holman toimittama suosittu podcast. Radio Sodoma on kuvaus helvetistä, joka kuulostaa yllättävän paljon Suomelta. Podcast pursuaa mustaa huumoria ja voimakasta kielenkäyttöä.

Nikotellen on tosi-tv:stä tuttujen Niko Saarisen ja Jenna Mäkikyrön toimittama podcast. Podcastissa käsitellään satunnaisia aiheita kuten deittailua, alapääasioita ja kännisekoiluja vauhdikkain sanankääntein.

Lifestyle ja ihmissuhteet

Hei baby tarjoaa vertaistukea äideille ja raskaana oleville. Ohjelma käsittelee vauva-arjen iloja, suruja ja haasteita avoimesti ja rehellisesti.

Doc Emilia on lääkäri Emilia Vuorisalmen podcast terveydestä ja hyvinvoinnista eri asiantuntijoiden kanssa, omakohtaisilla kokemuksilla höystettynä. Podcastin aiheita ovat olleet esimerkiksi naisten hormonit, ravintolisät ja paino-ongelmat.

Puhu Murussa käsitellään miesten ja naisten seksuaalisuutta eri näkökulmista. Podcastia toimittaa tv:stä tuttu seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.

Politiikka

Jaa, ei, tyhjiä, poissa -podcast ruotii kuluneen viikon poliittisia tapahtumia. Podcastin tekemisestä vastaavat toimittajat Olli Seuri, Helmiina Suhonen sekä Robert Sundman.

Brysselin kone selvittää, mitä asioita Euroopan Unionissa tällä hetkellä ajetaan. Podcast valaisee poliittista päätöksentekoa sekä sen taustalla vaikuttavia asioita. Brysselin konetta toimittaa Maija Elonheimo.

Mikä meitä vaivaa? on podcast, joka avaa kuulijoille poliittisessa maailmassa esiintyviä ilmiöitä: kapitalismia, liberaaliutta, feminismiä ja luksuskommunismia. Podcastin juontajia ovat tietokirjailijat Veikka Lahtinen sekä Pontus Purokuru.

Kulttuuri

Sivumennen on Johanna Laitisen ja Jonna Tapanaisen toimittama podcast, jossa puhutaan kirjallisuudesta sekä sen ohella muista asioista: feminismistä, 1800-luvun siveyskäsityksestä tai vaikkapa Hillary Clintonista.

Kulttuuriosaston aiheina ovat viikon tärkeimmät kulttuuriaiheet, olipa kyseessä kirjat, elokuvat, oopperat tai videopelit. Podcastia juontavat Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa työskentelevät Juho Typpö sekä Arla Kanerva.

Talous ja sijoittaminen

Mimmit sijoittaa on kahden kauppakorkeassa opiskelevan naisen podcast sijoittamisesta, rahasta ja säästämisestä sekä sijoitusmaailman tasa-arvoistamisesta.

Seminuoret sijoittajat on Joel Harkimon ja Jani Junnilan podcast vaurastumisesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Ohjelma avaa ajankohtaisia talousaiheita ja auttaa kuulijan syvemmälle sijoittamisen taitoihin.

Tiede

Utelias mieli on Helsingin yliopiston tuottama podcast, jossa haastatellaan tutkijoita eri aloilta. Podcastissa paneudutaan eri tiedealojen ajankohtaisiin tutkimuksiin ja kiinnostavimpiin kysymyksiin.

Tiedetrippi on tiedetoimittaja Henry Tikkasen podcast, jossa käsitellään aiheita tieteen maailmasta ja sen rajamailta. Ohjelma yhdistelee tiedettä ja kuunnelmaa – voiko esimerkiksi ihminen olla itsensä kirurgi?

Urheilu

Urheiluhullut nostaa esiin urheilun kuumimmat puheenaiheet sekä aiheet, joista pitäisi puhua enemmän. Urheiluhullut-ohjelmassa on käsitelty esimerkiksi rahan merkitystä kilpaurheilussa.

Sivurajaheittoja käsittelee jalkapalloa kaikilta mahdollisilta kanteilta. Ohjelmassa avataan jalkapalloon liittyviä väitteitä ja myyttejä ja keskustellaan jalkapallosta intohimoisella asenteella.

Polkuporinat-podcast keskittyy kestävyysurheiluun. Sarjassa keskustellaan harjoittelun eri osa-alueista, tutustutaan kilpailuihin ja perehdytään alan huippunimiin monien eri asiantuntijoiden kanssa.

Kimanttia on NHL-selostaja Antti Mäkisen sekä Stanley Cup-voittaja Kimmo Timosen podcast NHL:stä: pelaajista, joukkueista, otteluista sekä sekä kaikesta muusta huippujääkiekkoon liittyvästä.

Rikokset, jännitys ja true crime

Pahan äärellä -podcastissa käsitellään Suomessa ja ulkomailla tapahtuneita henkirikoksia, epäselviä kuolemantapauksia ja katoamisia.

Maanantaimysteeri on yksi Suomen suosituimmista rikostarinoita käsittelevistä podcasteista. Maanantaimysteerissä pureudutaan outojen rikostarinoiden käänteisiin synkkiäkään yksityiskohtia karttamatta.

Mitä podcastit oikeastaan ovat?

Podcastit ovat radio-ohjelmia muistuttavia lähetyksiä, joita ei kuitenkaan lähetetä radio-ohjelman tapaan tiettyyn aikaan. Nykyään moni radiokanava julkaisee ohjelmia kuitenkin myös podcast-muodossa.

Miten podcasteja kuunnellaan?

Podcasteja voi kuunnella tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin avulla. Ohjelmat voi kuunnella suoraan striimattuna tai ladata ne omalle laitteelle, jolloin podcast on kuunneltavissa myös ilman nettiyhteyttä.